Νυδρί

Νυδρί

Το Νυδρί είναι μια πόλη και μια κοινότητα στην ανατολική ακτή του νησιού της Λευκάδας. Είναι μέρος της δημοτικής κοινότητας Ελλομένος. Η εθνική οδός 42 (Βασιλική – Λευκάδα – Αμφιλοχία) περνάει μέσα από την πόλη. Το Νυδρί έχει πληθυσμό 800 κατοίκους και ο δήμος περιλαμβάνει όμορφα παραδοσιακά χωριά όπως το Γένι, το Βλυχό, το Δεσύμι, το Περιγιάλι και το Μικρό Γιαλό και τα ορεινά χωριά: Παλαιοκάτουνα, Αλάτρο, Πόρος, Πλατύστομα, Νεοχώρι, Βαυκέρι, Φτερνό, Χαραδιάτικα, Ράχη και Καταχώρι. Το Νυδρί είναι μια δημοφιλής τουριστική πόλη. Στο Νυδρί υπάρχουν αρκετά μικρά νησιά όπως η Μαδουρή, ο Σκορπιός, το Σκορπίδι και η Σπάρτη. Το νησί Σκορπιός είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Μια ανάσα από τη θάλασσα, αλλά και το κοσμοπολίτικο Νυδρί, το Sands Hotel, διακρίνεται για την εξαιρετική του γεωγραφική θέση στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας. Βρισκόμενο σε μια τόσο προνομιακή θέση, το Sands Hotel επιτρέπει στον επισκέπτη του τη δυνατότητα είτε να χαλαρώσει και να κάνει μπάνιο στην πισίνα του ξενοδοχείου, είτε να χαρεί τις βουτιές του στη θάλασσα, με θέα τα μαγευτικά πριγκιπόνησα, όπως είναι ο ξακουστός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση και η Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τα οποία απλώνονται μπροστά του, αλλά και το καταπράσινο βουνό που ορθώνεται πίσω του!

Μόλις 50 μέτρα από το Sands Hotel, ο επισκέπτης έχει το πλεονέκτημα να περιηγηθεί στην κεντρική πλατεία του Νυδριού, να δοκιμάσει ελληνικές γεύσεις στις παραθαλάσσιες ταβέρνες που βρίσκονται πέριξ του ξενοδοχείου. Μπορεί ακόμη να ψυχαγωγηθεί κάνοντας θαλάσσια σπορ! Άμεση είναι επίσης, η πρόσβαση στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, αλλά και στη στάση του λεωφορείου, αν επιθυμεί να μετακινηθεί προς την πόλη ή άλλες περιοχές του νησιού. Μόλις 10 λεπτά από τον επίγειο παράδεισο του Sands Hotel, το πολυφημισμένο Νυδρί περιμένει να το γνωρίσετε! Σας περιμένουμε να απολαύσετε μαζί μας κάθε στιγμή της ελληνικής – λευκαδίτικης φιλοξενίας, όπως ποτέ άλλοτε δεν τη γευτήκατε!
 

Τοποθεσία

Δείτε περισσότερα ΜΕΡΗ