Λευκάδα

Λευκάδα

ΗΛευκάδα,είναι νησί του Ιονίου πελάγους, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Με έκταση 302,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 23.000 κατοίκους είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά. Η Λευκάδα είναι ένα νησί άμεσα προσβάσιμο οδικώς καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μια κινητή γέφυρα που συνδέει το νησί με τις ακτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το νησί αποτελείται από εντυπωσιακές ακτές, χερσονήσους, ακρωτήρια, όρμους που αποτελούν εξαιρετικά φυσικά λιμάνια στα ανατολικά της Λευκάδας και της Βασιλικής στη νότια πλευρά. Στη δυτική πλευρά της που είναι απόκρημνη, βρίσκονται πολλές εκτεταμένες γαλαζοπράσινες παραλίες με άμμο. Λέγεται ότι η Λευκάδα πήρε το όνομά της από τα πετρώματα του νησιού που είναι λευκά, ασβεστολιθικά και δημιουργούν γκρεμούς στα νότια του νησιού και, ιδιαίτερα, στο ακρωτήρι Λευκάτα.

Μικρά γραφικά χωριουδάκια άλλα ορεινά και άλλα παραθαλάσσια είναι διεσπαρμένα σε όλο το νησί, και προσφέρουν μέχρι και σήμερα μια εικόνα της πλούσιας παράδοσης της Λευκάδας. Ιδιαίτερα φημισμένα προϊόντα του νησιού είναι το λάδι, το μέλι, το κρασί, οι φακές, το σαλάμι και τα παστέλια.
 

Πρόσβαση

Προσέγγιση στο νησί της Λευκάδας
Οδικώς: Το νησί συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με μια πλωτή γέφυρα.
Aθήνα-Λευκάδα 380χλμ ή περίπου 4.30 ώρες οδήγηση / Θεσσαλονίκη-Λευκάδα 420χλμ ή περίπου 5 ώρες οδήγηση
Αεροπορικώς: Πτήσεις εξωτερικού αλλά και εσωτερικού (Αθήνα, Κρήτη) για Πρέβεζα/Άκτιο, με λεωφορείο ή ταξί για τη Λευκάδα (20χλμ)
Με υδροπλάνο: Σύνδεση με άλλα νησιά του Ιονίου
Με φέρυ: Από Ιθάκη και Κεφαλλονιά
Με ιδιωτικό σκάφος: Παροχές στην Βασιλική
 

Τοποθεσία

Δείτε περισσότερα ΜΕΡΗ